BEDRIJFSVAKANTIE: Beste klanten, onze werknemers en machines verdienen een beetje vrije tijd na een jaar werken. Van 13 juli tot 26 juli 2024 houden we vakantie. Je kunt natuurlijk wel je bestellingen versturen. Op maandag 29 juli 2024 zullen we, uitgerust en wel, uw order verwerken. GRUND wenst je een heerlijke zomer.

Tapijten voor Europa

De twaalf sterren op de vlag van de Europese Unie zijn vervangen door twaalf unieke medicinale bloemen die geweven zijn in het familiebedrijf GRUND in de uitlopers van het Reuzengebergte. De denkbeeldige krans sierde het atrium van de EU-Raad tijdens het Tsjechische voorzitterschap en we zijn verheugd dat we aan de creatie ervan hebben kunnen meewerken.

FLOWER_UNION_100

We werden door de National Gallery uitgenodigd om mee te werken aan het project. De auteur van het ontwerp is een jonge Tsjechische kunstenaar Jan Brož. Hij liet zich inspireren door oude prenten en natuurhistorische atlassen. Het resultaat zijn unieke ontwerpen met gelaagde symboliek.

De tapijten zijn een uiting van het motto van de Europese Unie: "In verscheidenheid verenigd". Ze verwijzen echter ook naar de toespraak van de belangrijkste persoonlijkheid in de moderne Tsjechische geschiedenis, president Václav Havel, die profetisch werd uitgesproken in 1986 toen hij de prestigieuze Erasmusprijs van Rotterdam ontving: "Europeanen kunnen hun visie alleen ontwikkelen als ze verenigd zijn en samen gemotiveerd worden door wat ik het Europese bewustzijn zou willen noemen, dat wil zeggen, een diep gevoel van saamhorigheid... Europa bestaat voor het grootste deel uit kleine naties waarvan de geestelijke en politieke geschiedenis door duizend draden zijn verweven tot één enkel weefsel..." 

FLOWER_UNION_155

Er waren maar drie kleuren nodig om de twaalf medicijnen te maken: wit, geel en groen. De keuze viel op geneeskrachtige kruiden, omdat iedereen voelt dat het tijd is voor liefdevolle zorg, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de natuur, die het niet gemakkelijk heeft met mensen. Ecologie was een van de redenen waarom de keuze op het familiebedrijf GRUND viel. Het is diep geworteld in ons bedrijfsbeleid en wordt weerspiegeld in onze elke actie.

Het maken van de tapijten met een diameter van 4,5 meter was een grote uitdaging voor onze dames in de naaiateliers. Ze zijn in twee stukken in elkaar gezet en hebben een aantal ingewikkelde details. Na het voorzitterschap kunt u ze bekijken in het Paleis van de Handelsbeurs in Praag, waar ze zullen worden ondergebracht. Tot die tijd zullen we ze om de beurt laten zien op onze Facebook en Instagram profielen, waar u interessante informatie vindt over elke afzonderlijke bloem waaruit de krans bestaat. 

Wat vindt u ervan? Zou u een van deze tapijten, misschien in een kleiner formaat, in uw huis willen hebben? Stuur uw ideeën en inzichten naar love@grund.cz