ONZE GRONDONTWERPERS

 

Het bedrijf GRUND werkt samen met Tsjechische ontwerpers die al vele jaren aan onze collecties deelnemen en zo het gezicht van vloerkleden en badkamermatten creëren. En wie zijn zij die mooie accessoires voor je huis bedenken?

 
De meest populaire tapijten

HANA HERMANOVÁ
HET HART VAN GRUND DESIGN- EN ONTWIKKELINGSEXPERT

Ik ben geboren in Hradec Králové, waar ik van de middelbare school afstudeerde met een hoofdvak economie, en doorging met een wettelijk minimum. Een iets andere richting van mijn "dromen"... Sinds mijn kindertijd ben ik geïnteresseerd in het heelal en astrofysica, inzicht in de wereld van Gaia, krachtlijnen. De liefde voor kunst voor dit alles was slechts de laatste uitdrukking van de verbinding tussen muziek en kleur.

In 1998 trad ik toe tot het familiebedrijf Grund. Ik leerde de hele productie kennen en opende de functie "Design Development", waar ik tot nu toe ben. De verfijning van de ontwerpen die samen met het bedrijf zijn ontwikkeld. Naast de motieven van eenvoudigere handontwerpen is ook fotorealistische machinale tufttechnologie toegevoegd. Voor ontwerpers is dit een enorme uitdaging in de vlucht van de verbeelding (bijvoorbeeld met zeer populaire motieven van dieren (katten, paarden...), verschillende structuren, landschappen, enz.)

Zelf haal ik inspiratie uit de natuur. Ik kijk door de ogen van een waarnemer naar het huidige moment.

Ik hou van aardse warme tinten, maar ook van koelere blues.

Ik hou er niet alleen van om nieuwe ontwerpen te maken, maar ook om alle ontwerpen ‘geboren’ te laten worden en ze op hun eigen reis de wereld in te sturen.

 

De meest populaire tapijten

PETR NOVOTNÝ
MEESTER VAN CONSERVATIEVE GRONDONTWERPEN

Ik ben geboren in Dvór Králové nad Labem, ik ben bij TIBA begonnen eerst als tekenaar, later als ontwerper.

Ik begon in 1998 met ontwerpen voor Grund. Ik werkte eerst als extern ontwerper en sinds 2005 ben ik in vaste dienst bij het bedrijf.

Ik hou van het werk van een ontwerper. Het liefst maak ik conservatievere eenvoudige ontwerpen voor de Duitse markt, maar ook modernere dingen. Ik hou van de discrete kleurencombinaties die het vaakst in sjablonen worden gebruikt, de zogenaamde toon-op-toon.

Inspiratie voor mijn werk zoek ik overal om mij heen.

 

De meest populaire tapijten

ALENA VALENTOVÁ
ONTWERPER, GRAFISCHE KUNSTENAAR EN SCHILDER MET HART IN GRUND(U)

Ik kom uit Trutnovačka en houd van haar stad en de natuur van het Reuzengebergte. Kunst, tekenen, schilderen en grafiek hebben mij altijd aangetrokken. Daarom ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan een kunstacademie met als hoofdvak Promotionele Kunst, waarin al deze disciplines samenkomen. Ik heb ervaring opgedaan bij reclamebureaus, textielbedrijven,... tot ik 12 jaar geleden begon met het creëren van het "gezicht van GRUND" als grafisch ontwerper, onder leiding van Jiří Grund Jr., die in 2008 het marketingteam leidde.

Gedurende zo'n lange tijd is het bedrijf mij nauw aan het hart gegaan en het is als mijn tweede familie. De wereld van design verandert voortdurend en gaat vooruit dankzij digitale technologieën. Ik stond aan de basis van de innovatie van ontwerpen voor badkamermatten en de grafische overdracht ervan voor machinale verwerking. De eerste collectie voor deze technologie was een serie vloerkleden ontworpen door Blanka Matragi.

Je kunt zeggen dat ik extravagant ben, maar als ik aan ontwerpen voor de textielmarkt werk, probeer ik altijd de huidige trends te volgen en elk vloerkleed als een schilderij te benaderen.

Mijn meest populaire collectie is de NIEUWE RÝBRCOUL-geest van de bergen uit 2019 met een eigen verhaal, waaraan ik samen met de succesvolle beeldhouwer Paulina Skávová werkte.

 

De meest populaire tapijten

KLÁRA VEVERKOVÁ
EEN FRISSE BREEZE IN GRUND DESIGN MET EEN PERSOONLIJKE STIJL

Ik ben geboren in Náchod, bracht mijn jeugd door in Moravië en woon momenteel in Broumovské. Als student was ik een beetje een rebel, ik probeerde gymnasium, kunstacademie, modeontwerp, arrangeren en ondernemerschap. Op een vergelijkbare manier veranderde ik ook van beroep totdat ik ging ontwerpen.

Na vijf jaar beddengoed en huishoudtextiel te hebben ontworpen, besloot ik de overstap te maken en dankzij een gelukkig toeval werk ik nu bijna een jaar voor GRUND.

Elke nieuwe collectie is voor mij een uitdaging, ik houd van diversiteit en zie mijn ontwerp graag gerealiseerd. Ik hou van kleurencombinaties in grijstinten met één opvallende kleur (bv. grijs-petroleum, grijs-rood, ...). Misschien was ik daarom wel het meest betoverd door de collectie van Luigi Colani.

Zoals elke ontwerper heb ik mijn eigen kenmerkende stijl. Ik word geïnspireerd door alles om me heen, zelfs een scheur in het trottoir.