Bloemen tegen scepsis bekronen het Tsjechische EU-voorzitterschap in Brussel

Mladé Buky, 14 september 2022


De National Gallery benaderde het familiebedrijf GRUND voor samenwerking, twaalf op vele manieren unieke tapijten werden in recordtijd genaaid in de uitlopers van het Reuzengebergte, ter vervanging van de twaalf sterren op de vlag van de Europese Unie. Eenheid, respect en aandacht voor anderen, inspiratie uit de natuur. Dit is het nieuwe uiterlijk van het ondersteunende element in het atrium van de Raad van de Europese Unie in Brussel. Maak kennis met de Bloemenunie.

Gezonde kruiden, die jonge Tsjechische kunstenaars inspireerden en een draagelement van ons EU-voorzitterschap werden, zijn gematerialiseerd in de vorm van twaalf tapijten in een familietextielbedrijf in Mladé Buky. De bloemen verwijzen naar de schoonheid, diversiteit en onderlinge verbondenheid van de natuur, waarin de auteurs een parallel zien met de ideeën over de Europese Unie en samenwerking tussen EU-landen.

Waarom medicinale kruiden? Het is tijd voor zorg, genezing en een nieuwe Green Deal.

In Brussel zijn bloemen gerangschikt in een denkbeeldige krans. Ze weven een meer dan belangrijk idee van eenheid, onderlinge verbondenheid en saamhorigheid in onze tijd. Er is een zeker verband met het motto van de EU: "In verscheidenheid verenigd". De auteurs hebben zich echter ook laten inspireren door de ideeën van president Václav Havel, wiens geliefde Hrádeček overigens op een steenworp afstand van de fabriek van de familie Grund ligt.

<img

FLOWER_UNION_160

Václav Havel zei in 1986, tijdens zijn aanvaardingstoespraak voor de Erasmusprijs van Rotterdam: "Europeanen kunnen hun visie alleen ontwikkelen als ze verenigd en gemotiveerd zijn door wat ik het Europese bewustzijn zou willen noemen, dat wil zeggen, een diep gevoel van saamhorigheid... Europa bestaat voor het grootste deel uit kleine naties waarvan de spirituele en politieke geschiedenis door duizend draden met elkaar verweven zijn tot een enkel weefsel..."

De draden van garen waarvan tapijten liefdevol worden geweven.

Eenheid die de Europese Unie sterker maakt.


Het grafisch ontwerp is van Jan Brož. De vormgeving is geïnspireerd op oude prenten en natuurhistorische atlassen. De blauwe kleur van de vlag werd met opzet vervangen door groen als een beroep op het milieubeleid. De keuze viel op GRUND, juist omdat ecologie stevig verankerd is in de filosofie van het bedrijf. De keuze voor zuiver lokale grondstoffen of het gebruik van ecologische energiebronnen zijn slechts enkele van de pijlers waarop het bedrijf zijn productie baseert.

1656073773343

FLOWER_UNION_157

Hoogtepunten van de productie


De bloemen hebben een ongelooflijke diameter van 4,5 meter en bestaan uit twee delen. Het familiebedrijf GRUND naait tapijten "van A tot Z". De eerste stap in de productie was daarom de voorbereiding van het garen, dat 2,5 week in beslag nam. Het verbruik bereikte uiteindelijk 120 kg. De voorbereiding van de technische gegevens nam een week in beslag nadat de ontwerpers de opdracht met hun collega's waren overeengekomen. Het naaien zelf, inclusief de antislip veiligheidslaag, nam zeven dagen in beslag en vier dames van het naaiatelier waren bij het productieproces betrokken. Een grote uitdaging voor de bekwame naaisters waren de ingewikkelde details van de bloemen. Ze moesten nauwkeurig bewerkt worden, vooral tijdens het zomen.

FLOWER_UNION_100

Hoogtepunten bij het maken
De bloemen hebben een ongelooflijke diameter van 4,5 meter en bestaan uit twee delen. Het familiebedrijf GRUND naait tapijten "van A tot Z". De eerste stap in de productie was daarom de voorbereiding van het garen, dat 2,5 week in beslag nam. Het verbruik bereikte uiteindelijk 120 kg. De voorbereiding van de technische gegevens nam een week in beslag nadat de ontwerpers de opdracht met hun collega's waren overeengekomen. Het naaien zelf, inclusief de antislip veiligheidslaag, nam zeven dagen in beslag en vier dames van het naaiatelier waren bij het productieproces betrokken. Een grote uitdaging voor de bekwame naaisters waren de ingewikkelde details van de bloemen. Ze moesten nauwkeurig bewerkt worden, vooral bij het zomen.
De twaalf bloemen, die doen denken aan de twaalf sterren op de vlag van de Europese Unie, hebben verschillende ontwerpen. Toch waren drie basiskleuren - wit, geel en groen - voldoende om ze te naaien.

De bloemen worden na afloop van de tentoonstelling naar het beurspaleis verplaatst. GRUND geeft een uitgebreide garantie van 5 jaar op de tapijten voor thuisgebruik. We zijn ervan overtuigd dat de unieke EU-krans met succes de veelvuldige passage van regeringsdelegaties zal doorstaan, ook al zullen hun leden waarschijnlijk geen huisschoenen dragen.

complete bloemen

De foto van de bruidegom vindt u op deze link: https://1url.cz/@flower_unie

Mediacontact:


Eva Grund
Manager PR
Tel: + 420 778 474 877
E-mail: eva.grund@grund.cz; pr@grund.cz

GRUND a.s. is een Tsjechisch familiebedrijf, een toonaangevende leverancier van vloerkleden voor de badkamer, die in samenwerking met de beste ontwerpers ter wereld worden geproduceerd en vanaf de uitlopers van het Reuzengebergte over de hele wereld worden gedistribueerd. Het brede productassortiment omvat modellen waaruit zelfs de meest veeleisende klant kan kiezen.

En dus niet alleen voor de badkamer, maar ook voor de slaapkamer of kinderkamer kunt u een designaccessoire krijgen uit de GRUND collectie, gemaakt van biologisch katoen, maar ook van de wereldberoemde Karim Rashid, Luigi Colani, Osmany Laffita, de charmante Mandala collectie of de speelse Young and Kids collectie. GRUND biedt haar klanten niet alleen design van wereldklasse, maar ook de nieuwste technologieën die de producten van dit Tsjechische bedrijf tot een aanwinst voor uw huis maken waar u dol op zult zijn.

Het familiebedrijf GRUND, waarvan de eerste badkamertapijten vlak na de revolutie door Jiří Grund st. in de slaapkamer van zijn grootmoeder werden genaaid, heeft zich terecht een bevoorrechte plaats op de Europese en wereldmarkt verworven. Als een van de weinige Europese fabrikanten deinst het bedrijf niet terug voor zijn eisen op het gebied van kwaliteit en modern en tijdloos design.

GRUND. Thuis met een vleugje design.