Met liefde uit Tsjechië

Al meer dan 30 jaar worden de labels van GRUND voorzien van het stempel "Made in Czech Republic". We ontwerpen, creëren, produceren en verkopen de tapijten zelf. Behalve naar Tsjechië worden ze geëxporteerd naar 43 landen over de hele wereld, waar klanten de hoge kwaliteit waarderen, die in de loop der jaren niet is veranderd. Daarom kunnen we het ons veroorloven om een uitgebreide garantie van 5 jaar te geven op de meeste van onze tapijten.

IMG_5056

Direct uit de uitlopers van het Reuzengebergte

De hoeksteen van GRUND is de fabriek in de gemeente Mladé Buky aan de voet van het Reuzengebergte. We zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben voor dit prachtige deel van ons land. Daarom besteden we in elke fase van het proces aandacht aan ecologische processen en milieuvriendelijke productie: we wekken energie op uit water en natuurlijk uit de zon.

DSC_1617

Alles op één plek

De basis van elk GRUND tapijt is garen, dat we in onze eigen spinnerij verwerken. De basisgrondstof is kamgaren. We importeren het uit landen die al eeuwen, vaak duizenden jaren ervaring hebben met de productie ervan.

Kamgaren heeft nog een lange weg te gaan voordat het een pluizig garen wordt. Maar elke stap ligt in onze handen, of beter gezegd in de handen van onze ervaren spinners. Het is de controle van de voorbereiding die ons in staat stelt om met de kleuren te werken op de manier die u gewend bent. Naast de basiskleuren kunnen we bijna elke denkbare tint bereiken door ze te mengen.  Het effect van deze manier van verven is een altijd consistente en stabiele kleuruitstraling van de producten.

emotion_designers working 

Het specifieke ontwerp is het werk van onze ontwerpers. Bij elk tapijt rijst de vraag of het met de hand of machinaal moet worden genaaid. Beide hebben hun voor- en nadelen. Machines kunnen zelfs de meest ingewikkelde ontwerpen aan en kunnen deze nauwkeurig omzetten in de gewenste vorm en hoogte van de pool, maar handwerk heeft altijd zijn aantrekkingskracht en veel klanten verwelkomen dit uitgebreidere proces.  

DSC_1725

Vanuit ons hart voor u

Tijdens ons bestaan hebben we het productieproces zo ver doorgedreven als de moderne wereld toelaat. Wij staan 100% achter onze producten. Elk tapijt dat naar u of naar klanten over de hele wereld gaat, zal altijd warm en comfortabel in gebruik zijn  wanneer u het aanraakt. Veiligheidsfuncties en kwaliteitskenmerken zoals een antisliprug of kleurechtheid blijven een absolute must. Naast ervaring en expertise hebben we nog een belangrijk ingrediënt in onze tapijten verweven: ons hart, en dat is altijd te zien in ons werk.