BEDRIJFSVAKANTIE: Beste klanten, onze werknemers en machines verdienen een beetje vrije tijd na een jaar werken. Van 13 juli tot 26 juli 2024 houden we vakantie. Je kunt natuurlijk wel je bestellingen versturen. Op maandag 29 juli 2024 zullen we, uitgerust en wel, uw order verwerken. GRUND wenst je een heerlijke zomer.

Vivat Viva Magenta

Lichtrood, framboos, kers, karmozijnroze. Al deze eigenschappen horen terecht bij de kleur van het jaar 23 met de swatchaanduiding Viva Magenta 18-1750. In onzekere tijden zou deze kleur ons het belangrijkste moeten geven dat ieder van ons waardeert: moed!

 vivat-viva-magenta_09012023_01

De kleur Viva Magenta haalt inspiratie uit de natuur. Het verwijst naar karmijn, een van de zeldzaamste kleurstoffen ter wereld, die al bekend is sinds precolumbiaans Zuid-Amerika. Het wordt gemaakt door de vrouwtjes van de kleine nopalworm. Van hieruit heeft karmijn zich over de wereld verspreid. Tegenwoordig wordt het voornamelijk gebruikt in de cosmetica- en voedselindustrie. Vanwege de hoge prijs worden er echter vaak vervangingsmiddelen gebruikt.

Wat maakt een nieuwe kleur in ons wakker?

vivat-viva-magenta_09012023_02

Voor ons is de psychologische betekenis van de levendige kleur Viva Magenta veel belangrijker. Een opvallende tint moet vooral kracht in iemand opwekken, niet alleen uiterlijk maar ook innerlijk. Het versterkende effect moet echter niet verward worden met agressiviteit, het is eerder assertief. De kleur van moed, optimisme en vreugde drukt alles uit waar het dit jaar goed voor is om op af te stemmen. Na de moeilijke jaren en in de huidige crises geeft deze kleur ons belangrijke motivatie om door te gaan. Moed, hoop en de broodnodige kracht.

Waar kunt u deze kleur vinden en hoe kunt u ermee werken?

De kleur Viva Magenta komt tegenwoordig al voor in ontwerpen van interieur- of modeontwerpers, in cosmetica, maar bijvoorbeeld ook in elektronica. Een aantal wereldwijde merken werkt samen met Pantone, de kleursysteemspecialist die verantwoordelijk is voor de kleur van het jaar-awards. Hierdoor kunnen zij zich van tevoren voorbereiden en hun klanten vrijwel direct na de bekendmaking van de kleur van het jaar producten in die kleur aanbieden. Dit geldt onder andere voor het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Motorola, dat als een van de eersten smartphones aanbood in de modekleur van het jaar 23.

vivat-viva-magenta_09012023_04

De kleur Viva Magenta (lees Magenta) komt ook terug in onze ontwerpen. De karmozijnroze Grund vloerkleden zullen elke kamer in uw huis opfleuren. Interieurontwerpers raden u aan om met mate te kiezen. De kleur zelf is erg opvallend, daarom is hij ideaal voor decoratieve accessoires zoals vloerkleden. Hij past heel goed bij wit, lichtgrijs, crème of bepaalde houttinten. Rebelse combinaties worden bereikt als u het combineert met smaragdgroen of marineblauw.

vivat-viva-magenta_09012023_03

Dus Vivat Viva Magenta, de viering van het leven die ieder van ons verdient.