BEDRIJFSVAKANTIE: Beste klanten, onze werknemers en machines verdienen een beetje vrije tijd na een jaar werken. Van 13 juli tot 26 juli 2024 houden we vakantie. Je kunt natuurlijk wel je bestellingen versturen. Op maandag 29 juli 2024 zullen we, uitgerust en wel, uw order verwerken. GRUND wenst je een heerlijke zomer.

GEKLEURDE KARIM RASHID

 

Hij ontwierp de KOLOR MY WORLD-collectie matten en vloerkleden voor het bedrijf GRUND

"Ons leven kan aanzienlijk worden verbeterd als we schoonheid, comfort en uitzonderlijke bruikbaarheid allemaal in één ervaren", zegt Karim Rashid, maker van de toepasselijk genaamde Kolor My World-collectie.

Oorspronkelijk afkomstig uit Egypte, groeide hij op in Canada voordat hij zich vestigde in New York, het mekka van modern design. Karim Rashid is ongetwijfeld een van de meest productieve ontwerpers van zijn generatie. Hij heeft ruim 3.000 producten op zijn naam staan, die hem onder meer 2 eredoctoraten en ruim 300 verschillende onderscheidingen opleverden. Zijn werken maken deel uit van de permanente tentoonstellingen van galerijen over de hele wereld.

Karim's fascinatie, gedrevenheid en passie is het vastleggen van ervaringen. Zijn creatieve activiteit is een eenvoudige verwoording geworden van de symbolische taal die hij de afgelopen twintig jaar heeft gevormd en die hem op zijn beurt heeft gevormd.

Voor de wereld van vandaag, zoals hij die ziet, bedacht hij het passende label Digipop. De weerspiegeling van de digitale wereld mag echter geen menselijke dimensie missen. Het mag niet los worden gezien van het vermogen om authentiek te ervaren. De wereld van vandaag, hoe gedreven ook door digitale data, moet subtiliteit, menselijkheid en plezierigheid kunnen behouden. Dit is waar Karim Rashid naar streeft in alles wat hij maakt.