BEDRIJFSVAKANTIE: Beste klanten, onze werknemers en machines verdienen een beetje vrije tijd na een jaar werken. Van 13 juli tot 26 juli 2024 houden we vakantie. Je kunt natuurlijk wel je bestellingen versturen. Op maandag 29 juli 2024 zullen we, uitgerust en wel, uw order verwerken. GRUND wenst je een heerlijke zomer.

Wat vliegt in 2023

Kent u de vlindervleugel fladdertheorie? Volgens deze theorie kan een kleine gebeurtenis aan de ene kant van de wereld, zoals het fladderen van de vleugels van een vlinder, gebeurtenissen aan de andere kant van de wereld krachtig beïnvloeden. Toen we nadachten over wat er in 2023 zal vliegen, hadden we geen idee dat ontwerpvisionairs aan de andere kant van de wereld tot soortgelijke conclusies waren gekomen als wij. In feite kozen we kleuren die resoneren met de natuur, zoals de officiële kleur van het jaar, Viva Magenta, die inspiratie vindt in de natuurlijke kleurstof karmijn.

Onze keuze viel op natuurlijke tinten die een heilzaam, kalmerend maar ook stimulerend effect hebben op mensen. De natuur is niet gierig met kleuren. We vinden er een onvermoede variatie in, maar ook een ontspannende aardsheid.

Overal waar u kijkt inspiratie

Het eerste motief voor de trendy GRUND placemats voor het komende jaar is de natuur zelf in haar kracht. Motieven van boomschors, stenen of takken brengen de spreekwoordelijke kalme kracht in uw interieur. Geduldig en toch ontembaar. We hebben nog meer inspiratie gevonden in water in zijn puurste vorm, altijd verfrissend, harmonieus met heilzame effecten op lichaam en geest. Van water hebben we onze ogen opgetrokken naar de lucht, die met ontelbare kleuren kan spelen, van grijs of paars, die gemakkelijk te combineren zijn met andere accessoires, tot de provocerende kleuren van de zonsondergang. Onder deze kleuren ontdekt u onder andere Viva Magenta, dat de richting aangeeft voor dit jaar.

De natuur in haar meest verfijnde vorm is ook een inspiratiebron voor ons geworden. De huidpatronen van verschillende lokale wilde dieren, insecten, vlinders of reptielen, die meesters zijn in camouflage, komen het best tot hun recht in minimalistische interieurs. Ze vragen niet om aandacht, integendeel. Maar als u de nabootsing eenmaal ziet, blijft het u bij en maakt het indruk met zijn geraffineerdheid. De laatste kleur, hoewel niet op volgorde, is eucalyptus. Dankzij de natuur kan de mens het belangrijkste doen om te overleven: ademen. Het is deze kleur die ons in staat stelt om vrij te ademen waar we dat het meest nodig hebben, in de veiligheid van ons eigen huis.

Wat zijn de trends voor 2023 volgens GRUND

trends_2023_21022023_POWERFUL NATURE-1

Krachtige natuur is overal om ons heen. Laten we het in ons huis toelaten en energie putten uit de aanraking van zachte materialen. Laten we onszelf verwennen met katoenvezels en de kleuren van de natuur. Lichte beige tot bruine tinten horen thuis in natuurlijke houten interieurs. Motieven van boomschors, stenen, takken vormen een aanvulling op minimalistische interieurs. Ze zorgen voor lichtheid en variatie.

trendy_2023_21022023_WELLNESS BLUE-1

Water is leven. Zijn koelte verfrist ons. Zijn zuiverheid laadt ons op. De kleur van water is een weerspiegeling van de omgeving waar het doorheen stroomt. Laat ons ontspannen en rusten in de omhelzing van zachtheid en welzijn. Laat ons de kalmerende invloed van blauwe en groene tinten voelen. De kleuren van de oceaan horen met recht thuis in de wellnesszone. De combinatie van zee, lucht en bomen brengt vrede voor de ziel en rust voor het lichaam. Door deze tinten te combineren, bereiken we een harmonieus interieur.

trendy_2023_21022023_LILAC SKY-1

De unieke en bedwelmende geur van sering kan de geest bedwelmen. Kleine bloemetjes barsten in de lentezon en we zinken weg in een dromerige stemming en een gevoel van geluk. Ontwerpers houden van violette tinten. Door ze te combineren met witte en grijze tinten krijgt het interieur een lift. Lila, de kleur van seringen, blijft terugkomen in de modetrends. We kunnen het gebruiken voor accessoires en wanddecoratie. Met een delicaat bloemenpatroon kunt u gemakkelijk een elegante look creëren.

trendy_2023_21022023_MASKED WORLD-1

De grootste meesters in camouflage leven in de natuur. Wezens die zich aanpassen aan hun omgeving en opgaan in het geheel Zelfs wij zouden soms willen dat we onzichtbaar waren. Laten we in contact komen met de kleuren van de aarde. De grijsgroene tinten, aangevuld met roomwit en bruin, passen in een minimalistisch interieur. Ze komen ook goed tot hun recht in houten kamers met een vleugje naturalisme. De kleuren en patronen van de huiden van dieren, kevers, vlinders en reptielen die in onze bossen leven zijn ook een inspiratiebron.

trendy_2023_21022023_DANCING AT SUNSET-1

De zomerlucht wordt dramatisch. Het azuurblauw verandert in een wild concert van vuur. De lucht wordt koeler, u wilt dansen. De vroege zomeravondhemel bij zonsondergang is vele malen een inspiratiebron voor kunstenaars van verschillende disciplines. De vurige kleuren laden de energie op. In de juiste combinaties kunnen ze een interieur opfleuren en een solitair worden. Organische vormen, geïnspireerd door de wilde hemel, voegen de juiste dynamiek toe.

trendy_2023_21022023_GREEN EUCALYPTUS-1

De uitzonderlijke Eucalyptus in het plantenrijk lonkt met zijn geur en kleur. Het belang ervan in de natuur komt tot uiting in zijn schoonheid en geneeskrachtige eigenschappen. Haal diep adem. Bloemmotieven maken al tientallen jaren deel uit van interieurdesign. Het vastleggen van de kleurrijkheid van Eucalyptus is niet ongewoon in design. De ronde vorm van de bladeren is een populair decor geworden voor woningtextiel en accessoires. Wij werken met het detail en het geheel. Mintgroen combineert goed met grijs en antraciet. In het interieur ziet het er heel zacht en fris uit.

Voor uw plaats in de wereld 

Elk GRUND vloerkleed, karpet en deurmat in de trendy kleuren van 2023 biedt dezelfde kwaliteiten waarvoor u ze kiest. Het biedt warmte en geborgenheid. De permanente kleuren zijn bestand tegen herhaaldelijk wassen en drogen in de droger. Elke vezel heeft zijn eigen plaats, net als alles in de natuur. U hoeft alleen nog maar de vezel te kiezen die perfect bij uw plaats in de wereld past.