BEDRIJFSVAKANTIE: Beste klanten, onze werknemers en machines verdienen een beetje vrije tijd na een jaar werken. Van 13 juli tot 26 juli 2024 houden we vakantie. Je kunt natuurlijk wel je bestellingen versturen. Op maandag 29 juli 2024 zullen we, uitgerust en wel, uw order verwerken. GRUND wenst je een heerlijke zomer.

Hoe vaak moet ik vloerkleden wassen?

De vraag hoe vaak je badkamermatten moet wassen, wordt gesteld door iedereen die ze thuis heeft liggen. Hoewel er geen eenduidig antwoord is, kunnen we wel wat richtlijnen geven. We produceren al sinds 1990 matten van de hoogste kwaliteit in de uitlopers van het Reuzengebergte. Er is dus wel iets dat we moeten weten.

prani-suseni_27052024_1

Wat we aanbevelen

Wij raden aan om je badkamerkleden minstens één keer per maand te wassen. Toiletvoeringen moeten één keer per week gewassen worden. Dit is echter een algemene aanbeveling die niet altijd van toepassing is. Als er bijvoorbeeld een mat bij de spiegel ligt waar drie pubermeisjes met een voorliefde voor make-up elke dag om de beurt op liggen, is één keer per maand wassen niet genoeg. Ook als er een kleed voor de douche ligt, waar een vader die op een bouwplaats werkt en de hele dag dichte schoenen draagt en een zoon die profvoetballer wil worden en enkele uren per dag voetbalschoenen draagt, dagelijks komen, is één keer per maand wassen niet genoeg.

prani-suseni_27052024_2

Hoe gaat het met het toilet?

Hetzelfde geldt voor het toilet. Als je in een huishouden woont met iemand die zich met de beste wil van de wereld niet kan laten vertellen dat hij het toilet principieel moet doorspoelen met gesloten toilet, zodat er zo min mogelijk bacteriën in de ruimte kunnen komen, moet je de wasfrequentie verhogen. Pads en vloerkleden zijn zelf antibacterieel. Bacteriën hebben er geen belang bij om zich eraan vast te klampen. Ze kunnen er echter wel op komen en daarom is het een goed idee om ze vaker te wassen.

prani-suseni_27052024

De tapijten wassen

GRUND pads kunnen worden gewassen op 40 graden. Twee matten van 60 x 100 cm kunnen in een gewone wasmachine worden gewassen boven 7 kg wasgoed. De matten zelf zijn erg licht, maar ze worden zwaarder tijdens het wassen en daar moet je rekening mee houden.

prani-suseni_27052024_3

Was zo vaak als je wilt

Als je je afvraagt hoe vaak ze gewassen kunnen worden, hebben we goed nieuws voor je: zo vaak als je wilt. Dankzij de unieke productietechnologie blijven de kleuren ook na meerdere keren wassen jarenlang even rijk. Zelfs de antisliplaag blijft in zijn oorspronkelijke staat. Blijvende kleuren en een slipweerstand die bestand is tegen veelvuldig wassen zijn onze belangrijkste concurrentievoordelen, zoals je zelf gemakkelijk kunt zien.

prani-suseni_27052024_4

Met drogen is het in het droge

Het tapijt drogen is een koud kunstje. De matten zijn bestand tegen de ontberingen van de droogtrommel en zien er daarna altijd als nieuw uit. In maanden als deze, wanneer de zon heerlijk warm is, kunnen we ze zelfs nog sneller drogen. We hebben getest dat zelfs als je de mat gewoon in de zon op het gazon uitspreidt, hij in maar liefst 30 minuten droog is. De kleuren hebben geen last van de zonnestralen als ze op deze manier drogen. Ze blijven prachtig rijk en levendig.

prani-suseni_27052024_5

Laatste tip

Nog een laatste tip: bij oudere wasmachines, of modellen met echt wilde snelheden, kan de mat na het wassen niet zo zacht zijn als je gewend bent. Probeer er een paar keer op te kloppen en je zult zien dat de oorspronkelijke zachtheid onmiddellijk terugkeert.