Hoe maakt u de badkamer in het appartementsgebouw comfortabeler?

De badkamer in het prefabgebouw kreeg niet veel ruimte. Maar zelfs op ongeveer vier vierkante meter kunt u toveren met kleuren, materialen en meubilair om een toevluchtsoord te bieden na een drukke dag en elke ochtend aangenamer te maken.

Het eerste geprefabriceerde huis ter wereld werd gebouwd in reactie op de Eerste Wereldoorlog in Nederland. Dit land staat bekend om zijn zuinigheid. Dat is goed te zien aan de kleine ruimte die kenmerkend is voor het prefab huis.

Badkamers in prefab huizen hebben de laatste decennia aanzienlijke wijzigingen ondergaan. Veel mensen hebben het vloeroppervlak vergroot door de badkamer te combineren met het toilet. Het dichtmetselen van appartementskernen heeft geholpen om de geluid doorlaatbaarheidsproblemen van de originele muren op te lossen. Maar hoe maak je van een badkamer in een prefabwoning een echt gezellige plek voor dagelijkse reiniging en ontspanning?

Grote voordelen van een kleine badkamer

bathroom_panel_19092023_1

Badkamerarchitecten en -ontwerpers zijn het erover eens dat zelfs met een kleine ruimte goed kan worden gewerkt en dat deze veel voordelen kan bieden. In feite zijn extreem grote ruimtes niet echt goed voor badkamers. Douchen of baden in een enorme ruimte heeft niet het gewenste effect. Simpel gezegd: we zullen het koud hebben. In een prefab badkamer is het gevoel van warmte gegarandeerd tijdens de dagelijkse reiniging. De opluchting na een bad of een lange douche is er altijd.

Vergroten

badkamer_paneel_19092023_2

Bovendien kunnen we een aantal trucs uit de architectuur lenen, waarmee we de ruimte visueel aanzienlijk kunnen vergroten. Spiegels doen dat zeker. Hoe groter ze zijn, hoe groter de ruimte lijkt. Kleuren zijn ook essentieel. Terwijl warme tinten met gouden ondertonen een kamer kleiner doen lijken, doen koude tinten het tegenovergestelde. Een badkamer in een prefabgebouw zou daarom idealiter in wit, grijs of lichtblauw moeten zijn uitgevoerd.

Accessoires brengen alles in balans

bathroom_panelak_19092023_3

Koude tinten worden op betrouwbare wijze uitgebalanceerd door een passende keuze aan accessoires. Goed gekozen badkamerkleden geven ons lichaam onmiddellijk een injectie van aangename en verwarmende warmte. De aanraking van een zachte haar geeft al snel een signaal aan ons zenuwcentrum dat het goed is om hier te zijn. Wat we zullen waarnemen is het gevoel van een gezellig thuis.</p

Aangepast voor een kleine badkamer

bathroom_panelak_19092023_4

Een aanzienlijk deel van de bevolking woont vandaag de dag nog steeds in geprefabriceerde huizen. Wij bij GRUND denken aan iedereen en daarom hebben we een vast assortiment vloerkleden die speciaal ontworpen zijn voor kleine badkamers. De onovertroffen geprijsde set WAYMORE, de populaire MELANGE, de eenvoudige ROMAN en, of de opvallende COLANI, vindt u de 11 in maten die goed passen voor absoluut elke badkuip of douche.