Waarom voorzetsels in de zomer?

Zomer is als een verblijf in een sauna. We springen meteen van de hete zon in het koude water, van de hete straten in gebouwen met de airconditioning op volle toeren en als we met de auto reizen staat de ventilatie op volle toeren. Met zulke extremen is het geen wonder dat de wachtkamers van artsen in de zomer vol zitten met amandelontstekingen, bronchitis en verkoudheden. Toch is er een manier om de zomerschommelingen althans een beetje te verzachten. Iedereen kan thuis beginnen.

De meeste mensen hebben het idee dat badkamermatten er zijn om onze voeten warm te houden in de winter na een bad of douche. Maar in werkelijkheid zult u hun geweldige eigenschappen het meest waarderen in de zomer. Daar zijn verschillende redenen voor:

  1. In de zomer wassen we ons over het algemeen vaker dan in andere maanden.
  2. We lopen buitenshuis en thuis veel meer op blote voeten.
  3. Hoe koud het buiten ook is, de badkamertegels blijven koud.
  4. Wanneer we op blote voeten van de warmte op de koude vloer van de badkamer stappen, zijn we in de kou gestapt.

Het is echt zo. Als we eenmaal een ochtendrit in een auto met de ventilatoren op volle toeren hebben overleefd, hebben gewerkt of gewinkeld in een gebouw met overmatige airconditioning en 's middags hebben gezwommen, zou het zonde zijn om kou te vatten op de plek waar we ons het prettigst zouden moeten voelen.

Karpetten en vloerkleden zijn een kleine verandering die een grote impact kan hebben. Ze vormen een nuttige isolatielaag van de koude vloer, zodat u na een lange dag kunt herstellen en uitrusten. Het sneldrogende oppervlak zorgt ervoor dat er geen onnodig vocht in de badkamer blijft hangen. De antibacteriële afwerking houdt uw voeten gezond, zelfs als u in de zomer veel op blote voeten loopt. De zachte bovenlaag wordt ondersteund door een antislipoppervlak eronder. De badkamer, die we in de zomer veel vaker bezoeken dan op andere momenten, zal dus veiliger zijn. 

Slaapbanken zijn er niet alleen voor de wintermaanden. In de zomer spelen ze graag de rol van onopvallend hulpje dat bijdraagt aan een stevigere gezondheid. Plus, als u kiest voor een zomertapijt wordt elke reis naar de badkamer een herinnering aan waarom we zo van deze tijd van het jaar houden.